Helt enkelt daimkarameller.

Vårt medlem Christine som står bak nettbutikken Chris-Ho-Design har delt en oppskrift på deilige daimkarameller. Ha en fin førjulstid :)


Karameller er bare noe vi må ha i julen her hos oss, men de skal være litt harde, seige og gode.

I tillegg rekker ikke tålmodigheten så langt at vi gidder å sitte å pakke inn hver enkelt, så da gjelds det alltid å finne enklere løsninger.
Disse daimkaramellene er bare helt perfekt på alle måter i så henseende.
De er utrolig gode når man koker de rett og pga. sjokoladen trenger de heller ikke innpakning.
Her er det bare å dele opp og stable pent i en boks – og de er klare.
memo
Omtrent slik ser de ut ferdig stivnet med sjokolade og klar til oppdeling.
Og slik lages de;
180 g smør
180 g sukker
2-3 ss kakao
8-10 ss fløte
4ss sirup
100 g hakkete mandler (ev. mer hvis ønskelig)
Glasur;
100 hakket, lys sjokolade
Smelt smør, tilsett sukker, kakao, fløte, sirup og hakkete mandler. La blandingen fosskoke i ca. 20 – 40 til den begynner å bli seig.
Rør av og til under kokingen.
Test om massen er ferdig ved å dryppe en dråpe i kaldt vann.
Hell massen i ei bakepapirkledd form (ca. 20×30 cm) og fordel sjokoladen jevnt over.
Sjokoladen vil raskt smelte og bli lett å finjevne på når den kommer i kontakt med den varme karamellen.
Avkjøles godt før den deles opp i passe biter og legges i tett boks.
Kos dere!

Trykk gjerne på Facebook/Twitter-knappen under her hvis du vil dele innlegget! Takk for besøket og velkommen tilbake!

Legg igjen en kommentar